Tisza-tavi Ökocentrum - interaktív látogatóközpont

2021.05.13

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.
A látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 m2 alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, háromdimenziós mozijával, játszószobával, kilátó tornyával.
A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édes vízű akváriumrendszere, mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt.
A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába.
Az Ökocentrum kikötője közvetlen összeköttetést teremt a Tisza-tóval, kiinduló pontja a GPS navigációval támogatott vízi túráknak és kishajós kirándulásoknak.
A Poroszló központjában - az Ökocentrum 2. sz. bejáratánál - fekvő "rendezvénytér", több mint 400 férőhelyes lelátójával színvonalas kulturális és közösségi események, szórakoztató rendezvények, koncertek helyszíne

Tisza-tavi Ökocentrum nyitvatartása

Az Ökocentrum nyitvatartása követi a természet ritmusát, ezért az év folyamán többször változik.
2018. március 30. - június 30.: minden nap 9:00 - 18:00 óráig (pénztárak 17 órakor zárnak)
A Tisza-tavi Ökocentrum "nyári üzemben" - április közepétől október végéig - három bejáraton és pénztáron keresztül közelíthető meg, a "téli üzem" időszakában novembertől március végéig csak a főépületnél található 1.sz. bejárat és pénztár működik!


Forrás: https://poroszlo.kornyeke.hu/tisza-tavi-okocentrum-interaktiv-latogatokozpont

Készítsd el weboldaladat ingyen!